donderdag 29 september 2011

29 september 2011 - Outback Steakhouse Bloomin Onion

Erwin is vandaag weer verblijdt met een leuke bedrage van een vaste lezer en kompaan van 'Le Shed'. De nadruk van deze kompaan ligt op een 'Shed' en minder op de groententuin.... maar dat terzijde.

Deze kompaan heeft in het verleden aangetoond uitstekende worstjes met knoflook en salie te kunnen maken, maar moet nog steeds ontmoedigd worden in het gebruik van aluminium BBQ bakjes....

De bijdrage omvat een beschrijving van een door hem genuttigde Outback Steakhouse Bloomin Onion.




Menu Beschrijving: "Een Outback Ab-origineel uit Russell's Marina Bay"

Als u naar een Outback Steakhouse gaat verwacht u exotisch Aussie prairie voedsel waarvan iemand als Crocodile Dundee zou hebben genoten, dan ga je een beetje teleurgesteld worden. Behalve een beetje Australië-thema parafernalia op de muren, zoals boemerangs en foto's van kangoeroes, is het restaurant-keten ongeveer net zo "down under" als McDonald's Iers is. De drie oprichters, Tim Gannon, Chris Sullivan, en Bob Basham, zijn allen Amerikaanse jongens. En op het menu, dat ongeveer 60 procent rundvlees bevat, zijn voornamelijk Amerikaanse gerechten met schattige Australische namen als The Melbourne, Jackeroo Chops en kip op de Barbie (BBQ) geplaatst.

De oprichters zeggen dat ze kozen voor het Aussie thema, omdat "De meeste Australiërs zijn leuk, liefdevol en gezellige mensen en ook zeer casual. We dachten dat het precies het soort van vriendelijkheid en de sfeer is wat we willen in onze restaurants."

In slechts zes jaar is Outback Steakhouse geworden tot Amerika's nummer één steakhouse keten, onderandere vanwege de Bloomin Onion: "een grote, gefrituurde ui, gesneden om te lijken als een bloem in bloei", welke gemaakt en gedacht is door een van de oprichters van het restaurant. Dit aantrekkelijk voorgerecht is populair door zijn bloemrijke uiterlijk, door de ui, de knapperige gekruide coating en wordt slim gepresenteerd met in het midden van de ui een heerlijke dipsaus.

Hoewel het restaurant gebruik maakt van een speciaal apparaat om het snijden gemakkelijker te maken, kunt u de insnijdingen doen met een scherp mes. Alleen een vaste hand en een beetje zorg doen de rest!

Voor 2 tot 4 personen, als een voorgerecht of snack

Dipsaus

1/2 kopje mayonaise
2 theelepels ketchup
2 eetlepels mierikswortelcreme
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel zout
1/8 theelepel gedroogde oregano
gemalen zwarte peper (naar smaak)
cayennepeper (naar smaak: veel dus!!)

The Bloomin Onion

1 ei
1 kopje melk
1 kopje bloem
anderhalve theelepel zout
anderhalve theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/4 theelepel gedroogde oregano
1/8 theelepel gedroogde tijm
1/8 theelepel komijn
1 grote Spaanse ui (3/4 pond of meer)
plantaardige olie om te bakken peper

Bereid de dipsaus door het combineren van alle ingrediënten in een kleine kom. Houd de saus bedekt in de koelkast totdat het nodig is.

Klop het ei en voeg de melk toe in een middelgrote kom welke groot genoeg is om de ui in te doen.

In een aparte kom, combineer de bloem, zout, paprika, oregano, tijm en komijn.

Nu is het tijd om de ui te snijden (dit is de moeilijkste stap) .Snijd eerst 1.5 tot 2 cm van de top en onderkant van de ui. Verwijder de papierachtige huid. Gebruik een dun mes om een ​​2.5 cm diameter kern uit het midden van de ui te snijden (een appelboor kan ook gebruikt worden). Gebruik nu een zeer scherp, groot mes om de ui vanaf te bovenkant in te snijden tot ongeveer 25% van de onderkant. Draai de ui 90 graden en snijd het opnieuw in tot 25% (vorm zo een X-vorm). Snij de ui in zoveel mogelijk 'partjes' (liefst 16x snijden = 32 partjes). Let op dat je niet te ver doorsnijdt!!!! Wellicht kun je de eerste keer proberen de ui in 16 partjes te snijden en dit langzaam op te voeren naar 32!

Pel de partjes voorzichtig naar buiten zodat het geheel lijkt op een opengesperde bloem. De ui-partjes plakken aan elkaar dus ben voorzichtig!

Dompel de ui in het melk/ei mengsel en bestrooi vervolgens royaal de ui met de droge ingrediënten. Weer de 'bloemblaadjes' scheiden en de droge coating ertussen in strooien. Zodra u zeker bent dat de ui is goed bedekt is, dip de ui in het melk/ei mengsel en opnieuw bestrooien met de droge coating. Dit dubbele dompelen zorgt ervoor dat je een goed gecoate ui krijgt, omdat een deel van de coating de neiging heeft af te vallen tijdens het frituren. Laat de ui rusten in de koelkast voor tenminste 15 minuten, terwijl je de olie verhit.

Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 180 graden. Zorg ervoor dat u genoeg olie hebt om de ui volledig te bedekken tijdens het frituren.

Frituur de ui met goede kant naar boven in de olie gedurende 10 minuten of tot de ui bruin wordt.

Als de ui bruin is, verwijder deze dan uit de olie en laat hem uitlekken op een rek of op papieren handdoeken.

Open de ui vanuit het centrum in de breedte, zodat u een kommetje met dipsaus in het midden kunt zetten. U kunt ook gebruik maken van gewone ketchup.


3 opmerkingen:

Gordon Ramsay zei

Fuck, Fuck, Fuck, Fuckin'shit.

This isn't the way to make the honored Aussie Bloomin' Onion!!! Why do people always pretend that they are chefs while they can't cook a decent meal?

The onion must prepared on a fucking different way. The top must be cut about 1 imperial fuckin' inch and the bottom (as we call it 'ass') must be cut, let's say, 1/4 inch. Then place the fuckin' onion upside-down and stick a sharp knife (45 degree downward angle) into the onion. Be carefull that the cut must start not to close to the stem so otherwise the onion will fall apart.

Then fuckin' coat it and place it upside-down in the hot oil.

A fuckin' salute from Gordon Ramsay to 'Le Shed'. Keep up the good work!

P.S. Erwin, can you please send me the recipe of the chili-chutney (as I asked 4 times already). I'm fuckin' lovin' it.

Anoniem zei

Hey mate,

That is the receipy of my mighty daily breakfast! Unbelievable! I get my huge Spanish Onions in Valence, at the Tomato Festival.
Bloody awesome, mate! Can you grow and spare some for me? Fantastic!

Crocodile Oniondee

E.A. te B. zei

Hi Crocodile Oniondee,

Welcome at 'Le Shed'! You are always welcome to visit us and I will grow some awesome onions for you if you will deliver some croc-steak for us. As I'm communicating with Country Bob's for an importer-role regarding the Benelux this might be very interesting.

Country Bob's Croc Fest will be my new recipe for a daily lunch!

Erwin